Live koken

Zondag 17 mei om 16:00 houden we de eerste Poortman Live Kooksessie. Via een livestream kan je live meekoken met Poortman’s chef Maurice. Wij bereiden de gerechten voor en ‘samen’ maken we ze af! Een beetje van jezelf, en een beetje van Poortman.

Zondag kan je bij ons de ‘mise en place’ ophalen. De kosten hiervoor bedragen €25 per persoon.

Het menu bestaat uit 3 gangen:

– Aspergerisotto met lavas en munt

– Voorjaars lamsstoof met bospeen, meiknolletjes, wortelpuree en aardappel kaantjes

– Taartje van witte chocolade met aardbeien, zwarte peper en basilicum

Bestellen en afhalen
Je kan tot vrijdag 15 mei 20:00 uur je bestelling doorgeven via WhatsApp (06-22175532) of e-mail (info@cafe-restaurantpoortman.nl). Zou je hierbij de bestelling en je contactgegevens willen vermelden? De bestelling is definitief nadat je een bevestiging van ons hebt ontvangen. Zondag 17 mei tussen 13:00 en 15:00 uur kan je de bestelling ophalen bij Poortman in Veeningen.

Bijpassende wijnen

Heerlijk bij het voor- en hoofdgerecht (€9,95 per fles)

Wijn bij het voorgerecht

Vallée Blanche
De Vallée Blanche heeft de typische aromatische kenmerken van viognier: indrukwekkend tropisch fruit, zoals banaan en mango, en een elegant ‘bloemetje’. De sctructuur is zachtzwoel, maar met voldoende frisse tonen.

Wijn bij het hoofdgerecht

Toscana Sangiovese ‘Scantianum’ Cantina die Scansano
Vrolijke fruitige Italiaanse wijn met tonen van rood fruit, zwarte bessen, pruimen met ook wat kruidigheid. In de mond verteerbaar met een fijne balans tussen het fruit en de zuren.

Wijn bij het dessert

Fattoria Di Basciano Rosa Vino Dolce
Feestelijke, licht-zoete Italiaanse bubbel. Zachte mousse en frisse zuren. 

Voor op tafel

– Huisgemaakte broodjes met gezouten boter en uiendip – €4,95 (10)

– Friandises voor bij de koffie/thee (zoete lekkernijen) – €5 (p.p.)

– Tafelwater plat of bruis – €4